Μαρινάκης: Δεν υπάρχει Μπερλουσκόνι

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει Μπερλουσκόνι
"Μπερλουσκόνι… δεν υπάρχει. Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Έχω μεγαλώσει στον Πειραιά, έχω γεννηθεί στον Πειραιά, δραστηριοποιούμαι στον Πειραιά, με ενδιαφέρει η πόλη μου. Έτσι απλά" ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", απαντώντας στο αν είναι "ο Μπερλουσκόνι της Ελλάδας".

Εξηγώντας την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική ζωή κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega, σημείωσε:

"Σε αυτή την προσπάθεια βγήκα μπροστά. Περπάτησα τον Πειραιά και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έκανα πρώτη φορά λόγο εκλογών. Στον Πειραιά είμαι, περπατάω κάθε μέρα, ξέρω πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματά του και αυτό είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα. Όχι μόνο εμένα, αλλά και πολλούς φίλους Πειραιώτες, διότι καθημερινά βλέπουμε πολλά πράγματα που μας στενοχωρούν και μας ενοχλούν και κάποια στιγμή, μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν, βγήκαμε μπροστά".

Σημείωσε ότι "βοηθάμε οικονομικά τον Πειραιά είναι κάτι το οποίο το κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δίχως να το προβάλλουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα αυτό. Καθώς επίσης και ο Ολυμπιακός έχει μία πάρα πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά, όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι κάτι αυτονόητο και κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε".

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες Μιχαλολιάκου είπε: "Το πρόβλημα του Πειραιά δεν είναι το τι λέει ο κάθε Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Ελληνική Αστυνομία, από τον νομικό του σύμβουλο, ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του. Ο δικηγόρος ο οποίος πήγε στο συμβάν, για λογαριασμό του κ. Μιχαλολιάκου, είναι ο ίδιος που τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Το ίδιο κάνει και η Αστυνομία. Με κατηγορηματικό τρόπο. Το ίδιο κάνει και η Εκκλησία του Πειραιά".

"Το ζητούμενο, όμως, παραμένουν τα προβλήματα του Πειραιά. Και το έργο το οποίο μπορούμε να παράγουμε. Αυτό ενδιαφέρει τον Πειραιώτη. Το πώς θα βρει δουλειά το παιδί του. Τον νέο τον ενδιαφέρει πως θα χαμογελάσει ξανά".

Στην ερώτηση για το πώς θα κρατήσει ο Πειραιάς του τουρίστες, ανέφερε: "Είναι λυπηρό το ότι φεύγουν. Έχεις 2,5 εκατομμύρια τουρίστες, τους οποίους αν τους υποδεχθείς σωστά και τους έχεις ενημερώσει, μπορούν να μείνουν. Είναι πολύ απλό, αρκεί να έχεις γνώσεις, να έχεις δουλέψει και να έχεις πρόγραμμα. Και να μπορείς να διαχειριστείς τις ευκαιρίες που έρχονται".

"Όταν αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον Πειραιά θα έπρεπε ήδη να έχουν ενημερωθεί με ένα ωραίο ντοκιμαντέρ, με ένα βιβλίο για τον Πειραιά, το οποίο θα τυπώνεται στα αγγλικά, στα ισπανικά και σε άλλες γλώσσες. Να δουν την ιστορία του Πειραιά, τα αξιοθέατα. Ο Πειραιάς έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές. Έχει ένα πάρα πολύ ωραίο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Μικρολίμανο είναι ένα πάρα πολύ ωραίο μέρος. Το οποίο είμαι σίγουρος ότι σε όλους τους τουρίστες αρέσει. Αλλά πρέπει να τους ενημερώσεις και να αναδείξεις τις ομορφιές του. Αν αυτοί οι άνθρωποι περπατήσουν δύο ώρες στον Πειραιά, αλλάζει η τοπική οικονομία. Αλλά πρέπει να κάνεις πράγματα. Και σας λέω ότι αυτά δεν κοστίζουν. Μια σωστή διαχείριση χρειάζεται και γνώσεις και ανθρώπους να τα φέρουν σε πέρας", πρόσθεσε.