“Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη για να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες και αυτό είναι, είπε, το στοίχημα για την κυβέρνηση.

“Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε”, τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: “Χαίρομαι και εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν για να αντιμετωπιστεί και το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας των νέων”.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Παπούλια για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης. Υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου, επισήμανε.

“Αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού”, είπε.

Το απόγευμα (18.00) ο κ. Σαμαράς συναντάται με τον Ευ. Βενιζέλο στο Μαξίμου.


Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

“Σταθερότητα δεν συνιστά η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στα πράγματα από τη στιγμή που στερείται πολιτικής νομιμοποίησης και έχει σαν στρατηγικό της στόχο την υπεράσπιση και την εφαρμογή των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας.
Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση συνιστά παράγοντα οικονομικής αποδιάρθρωσης και κοινωνικής δυστυχίας”, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: Φοβάμαι ότι θα πάρει καιρό στον κ. Τσίπρα για να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ σταθερότητας (που επιβάλλει το καλό του τόπου, αλλά και το Σύνταγμα της χώρας ) και σκοπιμότητας (που επιβάλει η μικροκομματική λογική του ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις