Στο πένθος έχει βυθιστεί η επιστημονική κοινότητα του ΙΤΕ αλλά και η τοπική κοινωνία της Κρήτης με την είδηση του τραγικού θανάτου του ερευνητή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ Κρήτης Θανάση Λουκέρη που βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του άτυχου ερευνητή που τον αναζητούσε επίμονα επι δυο ημέρες χωρίς να τον εντοπίσει για να λάβει την είδηση του αναπάντεχου χαμού του.
Φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροψία -νεκροτομή που διενεργείται ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του 54χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια, πιθανότατα σε καρδιακή προσβολή.
Ο τραγικός χαμός του σκόρπισε θλίψη στους επαγγελματικούς και φιλικούς κύκλους του καθώς ήταν τόσο αξιόλογος ως ερευνητής όσο και υπέροχος ως άνθρωπος.Aν και “έφυγε” νωρίς, κληροδοτεί σπουδαία έρευνα στο πεδίο της βιολογίας αναφορικά στην μελέτη φαρμακευτικών στόχων στο παράσιτο της ελονοσίας και σε μεταδιδόμενους από κουνούπια ιούς, τη μελέτη επιλεγμένων πρωτεασών του Plasmodium κ.α..
Πηγή: Cretalive
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις