Υπάρχει δυνατότητα να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, καθώς μεταξύ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου και των “τραμπουκισμών” στη Βουλή είναι άτομα που εργάζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

“Θα γίνει έρευνα για το περιστατικό και θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες”, είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

“Αυτά που είδα από τη θέση του προεδρεύοντος στην Ολομέλεια εκείνη την ώρα ήταν ότι ήθελαν να μπουν μέσα, κραυγάζοντας. Αυτά τα πράγματα δεν θα μείνουν αναπάντητα”, δήλωσε.

Σημειώνεται ότι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έκαναν “διαδήλωση” μέσα στο Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στους διαδρόμους, φτάνοντας ως την πόρτα της Ολομέλειας και φωνάζοντας το σύνθημα της οργάνωσης “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”.

Σε κανένα σημείο της πορείας τους δεν εμποδίστηκαν.


Την ίδια στιγμή τα μέτρα ασφαλείας για δημοσιογράφους – ακόμη και τους διαπιστευμένους – και τους πολίτες ήταν δρακόντεια, με την πρόσβαση να απαγορεύεται ουσιαστικά στους τελευταίους.

Βίντεο από το iefimerida

Βίντεο από το Youtube

“Δεν ήταν ο ύμνος των SS” λέει η Χρυσή Αυγή

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της πως τα μέλη της που ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Κοινοβούλιο, τραγουδούσαν τον – απαγορευμένο στη Γερμανία – ύμνο των SS με ελληνικά λόγια, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε από βουλευτές παρέμβαση της Αστυνομίας, χωρίς το αίτημα να ικανοποιηθεί.

“Οι άθλιοι της δημοσιογραφίας (μίσθαρνα όργανα των αθλίων της πολιτικής), βάφτισαν το ελληνικό στρατιωτικό εμβατήριο «Περνούν Στρατιώτες», σε εμβατήριο των γερμανικών SS!” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, για το εμβατήριο “Χρυσαυγίτες στο δρόμο περνάνε“. (https://www.youtube.com/watch?v=3OTqwHLpfP0)
.
Η Χ.Α. υποστηρίζει πως πρόκειται για το εμβατήριο “Περνούν Στρατιώτες“, γραμμένο από τον ταγματάρχη Αναστάσιο Ρεμούνδο. (https://www.youtube.com/watch?v=Fu7Z1qSa9go) και όχι για τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας (https://www.youtube.com/watch?v=pvxpburMZdk).

Βίντεο από το iefimerida

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις