Αν δεν έχετε μέχρι τώρα επισκεφθεί το νησί της Λήμνου, σας προτείνουμε φέτος το καλοκαίρι να το κάνετε οπωσδήποτε. Πρόκειται για έναν κυριολεκτικά κρυμμένο θησαυρό που σε καλεί να τον ανακαλύψεις. Πρωτόγνωρες φυσικές ομορφιές, ανεπανάληπτη γεωμορφολογία και μία τοπική γαστρονομία ξεχωριστή και ιδιαίτερη!
Το οικοσύστημα της Λήμνου θεωρείται από τα πλουσιότερα της Ευρώπης: ηφαιστειογενές έδαφος, περίεργοι βραχώδεις σχηματισμοί, προστατευόμενοι υγροβιότοποι, σπάνια φυτά και πουλιά, υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας, αμμοθίνες στο εσωτερικό του νησιού, βοτσαλωτές ακρογιαλιές, καταπληκτικές αμμουδιές.
Σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον αιγοπρόβατα ντόπιας φυλής βόσκουν ελεύθερα και δίνουν γάλα με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά, από το οποίο παράγονται μια σειρά από καταπληκτικά τοπικά τυριά: το ονομαστό Καλαθάκι Λήμνου, το ιδιότυπο μελίχλωρο, το βουτυράτο κασκαβάλι. Αλλά και τα περίφημα χειροποίητα ζυμαρικά φλωμάρια. Και φυσικά στο νησί καλλιεργείται μια από τις πιο χαρακτηριστικές ποικιλίες σταφυλιού – το αρωματικό Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
Εμπνευστήκαμε από τα υπέροχα προϊόντα της Λήμνου που βρήκαμε στο www.yolenis.com και σας προτείνουμε μια πανεύκολη και δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα: 
Καλοκαιρινή Σαλάτα με Φλωμάρια Λήμνου
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Κόβουμε το κασκαβάλι και το μελίχλωρο σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα με τις ελιές, την κάπαρη και το ελαιόλαδο μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε τη σαλάτα με το λευκό ξηρό κρασί «Λαγοπάτι» του Κτήματος Χατζηγεωργίου από Μοσχάτο Λήμνου.
Καλό … γευστικό ταξίδι!!!
www.yolenis.com
Το online παντοπωλείο τοπικών ελληνικών προϊόντων!