Ως μη ύποπτος για την τέλεση παράνομων ενεργειών αφέθηκε ελεύθερος -μετά την πολύωρη απολογία του για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης- ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίτριες και εισαγγελέας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής έκριναν πως ο βουλευτής λόγω της «ουσιαστικής και τυπικής» απομάκρυνσής του από το κόμμα, δεν κρίνεται ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Εφετείο, η χρήση της φράσης «ουσιαστική απομάκρυνση» δηλώνει πως οι δικαστικές λειτουργοί και ο εισαγγελέας πείστηκαν για τη θέση του κατηγορουμένου έναντι της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε πολύ καλή την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα, ενώ -όπως είπε- προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υφίστανται στοιχεία για παράνομη δράση που να εμπλέκεται ο ίδιος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό που είχε προβάλει σε ομιλία του στη Βουλή, ότι δηλαδή υπήρχε «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, «την οποία αποσιωπούσε από βουλευτές και μέλη του κόμματος».

Το πρωί της Τρίτης, έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ενώ μετά το μεσημέρι έχει κληθεί η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις