«Η συμφωνία Α. Λοβέρδου – Κ. Μητσοτάκη για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ καταπατά τα υποσχεθέντα στους απεργούς τον περασμένο Δεκέμβριο από τον τέως υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο» υποστηρίζει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός, Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε υποσχεθεί τότε εγγράφως, προς τους απεργούς, οι οποίοι και με βάση κι αυτές τις υποσχέσεις, έληξαν την απεργία τους, ότι θα μείνουν στα ιδρύματα οι 1.100 υπάλληλοι μ’ έναν τρόπο και με μία διαδικασία, διότι ήσαν απαραίτητοι. Τώρα, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση το παίρνει πίσω. Αυτή είναι κι η περιβόητη κόντρα όπως εμφανίσθηκε, διότι ο μεν κ. Αρβανιτόπουλος απλά κέρδιζε χρόνο, διότι περίμενε απλά να περάσει η προθεσμία της διαθεσιμότητας και τότε να πει, α! έχει περάσει, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, δυστυχώς απολύεσθε. Για τέτοιο κυνισμό και για τέτοια απατεωνιά μιλάμε, δηλ. αυτά είναι πρωτοφανή για μία κυβέρνηση — κι επειδή ενέσκηψε στο ενδιάμεσο ο ανασχηματισμός ανέλαβαν το παιχνίδια αυτό να το παίξουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Λοβέρδο».

Η κ. Φωτίου εκτιμά ότι οι πρυτάνεις θα ετοιμάσουν αυτήν τη στιγμή μία αντίστοιχη αντίδραση, διότι οι πρυτάνεις μεσολάβησαν σ` αυτήν την υπόθεση, προσπάθησαν να περισώσουν ό,τι περισώζεται. Σήμερα να ξέρετε, τα πανεπιστήμια λειτουργούν χάρις στον πατριωτισμό των διοικητικών και των διδασκόντων. Δεν έχουν ούτε πόρους, ούτε προσωπικό. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, πολύ μεγάλη ντροπή. Δεν είναι απλά αναλγησία, δεν είναι απλά αδικία, δηλ. είναι ένα κράτος το οποίο, ειδικά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, έχει αποφασίσει να δείξει το πιο κυνικό και σκληρό πρόσωπο απέναντι στους εργαζομένους. Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει είναι μοναδικό και καταπατά με τον χειρότερο τρόπο κάθε έννοια δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις