Με διάταγμά του ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε νέο πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα τον έως σήμερα διευθυντή της – αρμόδιας και για τη χώρα μας – 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Μάσλοφ.

Το σχετικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ με άλλο προεδρικό διάταγμα ο Ρώσος Πρόεδρος απάλλαξε από τις αρμοδιότητές του τον έως σήμερα πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Τα ρωσικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν την είδηση, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν σκοπεύει να καταστήσει αυστηρότερες τις απαιτήσεις για την έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, επικαλούμενα δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων του τουριστικού τομέα, που συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας με Ρώσους ομολόγους τους.

Ο 59χρονος Μάσλοφ γνωρίζει ελληνικά και άλλες τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες κι έχει εργαστεί από το 1977 στις σοβιετικές και ρωσικές πρεσβείες στη Λευκωσία, το Παρίσι, τη Ρώμη, ενώ μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ασφάλειας και Αφοπλισμού στο ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις