Έντονη βροχόπτωση με αστραπές, βροντές και αέρα σημειώθηκε, γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Από τις άσχημες καιρικές συνθήκες δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών της Περαίας, των Βασιλικών και των Ταγαράδων.

Συνεργεία της ΔΕΗ έχουν σπεύσει στις περιοχές για να εντοπίσουν και να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει, μέχρι τα μεσάνυχτα, σε δύο κοπές δένδρων καθώς και σε δύο αντλήσεις υδάτων.

Όπως έγινε γνωστό από τον αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου “Μακεδονία” της πόλης, εμπορική πτήση που θα έφτανε στο αεροδρόμιο, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, αναγκάστηκε, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Θεσσαλονίκη, να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ξαφνικό μπουρίνι έπληξε νωρίτερα και περιοχές των νομών Κιλκίς και Σερρών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τον ισχυρό αέρα, τη δυνατή βροχή και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή των Μουριών του Κιλκίς, υπήρξαν πτώσεις δένδρων και υπερχείλισε ξεροπόταμος. Μέχρι στιγμής, η Υπηρεσία έχει επέμβει σε 30 κοπές δένδρων και σε μια άντληση υδάτων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τα δένδρα που έπεσαν στο οδόστρωμα, έκλεισε για πάνω από μία ώρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Προμαχώνας καθώς και η επαρχιακή οδός Δοϊράνης-Μουριών. Από τις πτώσεις δένδρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από αέρα και χαλάζι σημειώθηκε, επίσης, στη Νιγρίτα, στο Σιδηρόκαστρο, στην Ηράκλεια, στα Πορόια και στο Θολό στις Σέρρες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 10 περιπτώσεις για κοπές δένδρων και σε 3 περιπτώσεις για άντληση υδάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις