Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Βαγγέλη Στεφανάκη, κρίνοντας τον ένοχο για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στις 6 Απριλίου 2013 στη Νέα Μάκρη.

Στην 32χρονη Μαριαλένα Μπλάχα, αδερφή του θύματος, επεβλήθη πενταετής ποινή φυλάκισης για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία.

Στον φίλο του Στεφανάκη, Βικ Σαρέλ, επεβλήθη ποινή φυλάκισης 12 μηνών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για τα θανάσιμα χτυπήματα σε βάρος της 23χρονης Φαίης.

Το δικαστήριο έδωσε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής των δύο συγκατηγορουμένων του Στεφανάκη και έτσι, η μεν Μπλάχα παραμένει ελεύθερη με την υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ ο Σαρέλ χωρίς κανέναν όρο.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας -νωρίτερα- ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο.

Ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 26χρονο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και να μην ενδώσει στη θέση της υπεράσπισής του, που ζητά να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Επίσης, η εισαγγελέας έκανε καταδικαστική εισήγηση για την αδελφή του θύματος και ερωμένη του κατηγορούμενου, πριν εκείνος συνδεθεί με την 23χρονη, Μαριαλένα Μπλάχα, καθώς και τον φίλο του δράστη Βικ Σαρέλ, για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Και για τους συγκατηγορούμενους του Β. Στεφανάκη, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Η Μαριαλένα Μπλάχα φέρεται ότι δεν είπε την αλήθεια για τον θάνατο της αδελφής της, προκειμένου, κατά το κατηγορητήριο, να καλύψει τον 26χρονο.

Η ίδια υποστηρίζει πως δεν κατέδωσε τον Β. Στεφανάκη γιατί την απειλούσε πως θα δημοσιοποιούσε βίντεο με προσωπικές στιγμές τους.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, αναφέρθηκε στη σχέση του Β. Στεφανάκη με τις δύο αδελφές, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για επιφανειακές σχέσεις αλληλεξαρτήσεων, ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο αδελφές, επιρροών και κολακείας που αισθανόταν ο κατηγορούμενος ως «αντικείμενο διένεξης» μεταξύ των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 26χρονος κατηγορούμενος που «είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του» γοητεύτηκε όταν γνώρισε την 32χρονη Μαριαλένα «μία μεγαλύτερή του και όμορφη γυναίκα».

Στην πορεία ο κατηγορούμενος έγινε ζευγάρι με την 23χρονη Φαίη και τότε «η Μαριαλένα από προστάτιδα έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει… Ο κατηγορούμενος είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του, όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας, όπως προκύπτει από τη συχνή επικοινωνία τους… Ο κατηγορούμενος δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για το θύμα. Κολακευόταν ότι είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δύο όμορφες αδελφές… είχε αγάπη μόνο προς τον εαυτό του».

Αντίστοιχα, κατά την εισαγγελική εκτίμηση, για τη Μαριαλένα «ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο για εκείνη στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της».

Μάλιστα, αναφερόμενη στη συγγνώμη που ζήτησε η κατηγορούμενη στην απολογία της, η εισαγγελέας είπε: «Δεν αρκεί η συγγνώμη της… Πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας».

Η εισαγγελέας τόνισε πως το θύμα πέθανε ακαριαία από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο στο κεφάλι και επισήμανε: «… Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά, την χτύπησε σε όλο το σώμα… Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο είχαν γίνει στο τέλος, το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά… ».

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε ότι διαψεύστηκε από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο ισχυρισμός που από την αρχή προέβαλε ο Β. Στεφανάκης, ότι η Φαίη πέθανε γιατί χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις