Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού οδηγείται ο 22χρονος που απολογήθηκε για τη δολοφονία άστεγης λίγο πριν το Πάσχα στη Γλυφάδα.

Με ομόφωνη απόφασή τους μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του νεαρού, ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν να κρατηθεί προσωρινά και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εντοπιστεί αν υπάρχει ψυχική ασθένεια, αλλά και για εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες.

Ο κατηγορούμενος, ενώπιον του ανακριτή, φέρεται να επανέλαβε πως σκότωσε τη γυναίκα προκειμένου να εξευμενίσει τον Σατανά, καθώς έβλεπε και άκουγε δαίμονα ο οποίος του υπέδειξε το θύμα και του ζητούσε να σκοτώσει για να σώσει τη δική του ζωή.

Δήλωσε, επίσης, μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε και αρνήθηκε ότι ήθελε να διαπράξει και δεύτερο φόνο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το είπε στην αστυνομία προκειμένου να δείξει ότι είναι σκληρός.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορός του, Φαήλος Κρανιδιώτης, τόνισε πως η πράξη είναι ομολογημένη και συμπλήρωσε, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση του εντολέα του, «εκτιμώ ότι είναι βαθιά ψυχικά άρρωστος, αλλά όλα αυτά θα τα πουν οι ειδικοί».

Ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε επίσης πως ο 22χρονος αρνούνταν να πάει σε γιατρό και να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και ότι επίσης είχε επιχειρηθεί δυο φορές ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο, όπου όμως δεν είχε γίνει δεκτός επειδή ήταν ανήλικος.

Ο 22χρονος παρέδωσε στον ανακριτή δωδεκασέλιδο υπόμνημα και έγγραφα που πιστοποιούν την κατάσταση της ψυχικής του υγείας, εξαιτίας της οποίας προκύπτει ότι είχε απαλλαγεί από τον στρατό.

Στον φάκελο που παρέδωσε στον ανακριτή η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, περιλαμβάνονται επίσης -σύμφωνα με πληροφορίες- βίαια επεισόδια σε βάρος του πατέρα του και εκτιμήσεις ειδικών ότι ο 22χρονος, εξαιτίας της νόσου του, έχει οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βράδυ έβλεπε και άκουγε δαίμονες που τον προέτρεπαν να σκοτώσει κάποιον για να τον αφήσουν και να γλυτώσει τη δική του ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με εκτεταμένες κακώσεις στο πρόσωπο, το οποίο είχε παραμορφωθεί.

Ο δράστης πλησίασε την άτυχη γυναίκα, που κοιμόταν σε παγκάκι σε πάρκο της Γλυφάδας, χάραξε με γυαλί το χέρι του και με το αίμα του έγραψε πάνω στο παγκάκι το 666 και έναν ανάποδο σταυρό.

Στη συνέχεια με μία πέτρα συνέθλιψε το κεφάλι της 41χρονης.

Στους αστυνομικούς φέρεται να ομολόγησε, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία «θυσία στο Σατανά».

Έγινε δε γνωστό ότι σχεδίαζε ακόμα μία δολοφονία στις 21 Ιουνίου, ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου.

Πηγή φώτο: Έθνος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις