Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε όλη τη χωρά, οι οποίες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά είναι πιθανό να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους, προβλέπει η ΕΜΥ

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες αρχικά στα ανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στη Χαλκιδική είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς. Στην Ήπειρο η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε Θεσσαλία και κεντρική και ανατολική Στερεά είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη
θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών η καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 Κυκλάδες και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στα βόρεια είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική
ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασια: θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, στη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως σε όλα τα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες στα βόρεια και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις