Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολο, έγινε από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου κ.α. διατάξεις».

Κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί του συνόλου με 52 ψήφους υπέρ και 48 κατά (σε σύνολο 100 ψηφισάντων βουλευτών).

Το άρθρο 1 που αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους για κρατούμενους σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας, υπέρ τάχθηκαν 56 βουλευτές και κατά 44 βουλευτές.

Κατά πλειοψηφία, ψηφίστηκαν και τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου.

Συζήτηση σε κλίμα έντασης

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας διεξήχθη σε κλίμα έντασης στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε αναφορά στην παρουσία, στα θεωρεία της Βουλής, γονέων και συγγενικών προσώπων κρατούμενων υπόδικων για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», με αιχμή την πληροφόρηση ότι οι άδειες εισόδου τους δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή ήταν αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία αυτήν ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Δάνη Τζαμτζή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τζαμτζής, ανέγνωσε από τα πρακτικά αναφορά του κ. Διαμαντόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μάρτυρες, πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από τον νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

«Δεν βάζετε μυαλό. Είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες» είπε ο κ. Τζαμτζής στον κ. Διαμαντόπουλο, θέτοντάς του το ερώτημα: «Είναι ο Ξηρός τρομοκράτης ή επέλεξε την ένοπλη πάλη; Για πείτε μας».

Σε πρόβλημα του κ. Τζαμτζή με τα ελληνικά του, απέδωσε ο κ. Διαμαντόπουλος τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ και μίλησε για «επίθεση λασπολογίας» και διαστρέβλωση των λεγομένων του.

(Διαβάστε λεπτομερώς το ρεπορτάζ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις