Εμείς θα προτιμήσουμε ελληνικό ψαράκι!!!
Και η Γερμανία και η Αργεντινή φημίζονται για την αγάπη τους στα κρεατικά: χοιρινά κότσια και περισσότερα από 1.500 είδη λουκάνικων για τους Γερμανούς, μοσχαρίσιες μπριζόλες, φιλέτα και churrascos για τους Αργεντίνους.
Στην Ελλάδα αγαπάμε επίσης πολύ τα κοψίδια. Αλλά τώρα, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, το λαχταράμε το φρέσκο ψαράκι. Σήμερα επιλέξαμε και σας προτείνουμε μια ξεχωριστή νησιώτικη συνταγή, που αποδεικνύει ότι η ελληνική κουζίνα διαθέτει και σοφία και δημιουργικότητα και τσαχπινιά:
Το σαβόρο (από τη λέξη savor που σημαίνει νόστιμο) είναι μια πικάντικη σάλτσα, φτιαγμένη με ξίδι, ελαιόλαδο, αλεύρι, δενδρολίβανο και σκόρδο, η οποία σε παλαιότερες εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία αποτελούσε μία μέθοδο συντήρησης των ψαριών.  
Στη συγκεκριμένη συνταγή η χρήση του Κρόκου Κοζάνης σε συνδυασμό με το αρωματισμένο με δενδρολίβανο ελιξίριο Amelie της οικογένειας Βαϊμάκη κάνουν τη διαφορά.
Καλή όρεξη!
www.yolenis.com
Τοπικά ελληνικά προϊόντα στην πόρτα σας … με ένα κλικ!
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις