Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ζήτησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησής του, Γιώργος Βουλγαράκης, καταγγέλλοντας “σχέδιο αποδόμησης”, με αφορμή δικαστική απόφαση για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Τώρα, που το κουβάρι έχει αρχίσει και ξετυλίγεται, και κάθε μέρα που περνάει γίνεται απολύτως εμφανές το σχέδιο της αποδόμησης (εκ των έσω και εκ των έξω) της κυβέρνησης Καραμανλή…

Τώρα, που γίνεται σαφές ότι όλοι εμείς, που ξαφνικά και χωρίς λόγο,βρεθήκαμε στο πυρ το εξώτερο -με τη βοήθεια πάντα της εντός της παράταξης συνομοταξίας των προθύμων…

Τώρα, που η απομυθοποίηση των συστημικών ΜΜΕ στα μάτια του κόσμου είναι δεδομένη… (…)

Μήπως, λέω μήπως… έχει έρθει η ώρα να πει ο Πρόεδρος τα πράγματα με το όνομα τους;”.

Αφορμή για το παραπάνω μήνυμα ήταν οι αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, να απορρίψει τις αγωγές του Δημοσίου κατά της μονής, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών, σύμφωνα με είδηση που δημοσίευσε επίσης ο κ. Βουλγαράκης.

Σημειώνεται πως το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, περιελάμβανε ανταλλαγές ακινήτων μέσω ενός δαιδαλώδους συστήματος, σε έναν “χορό” δισεκατομμυρίων και εμπλοκή off shore εταιριών (Madeus,Rassadel, Ανθεμιας,Nolden).

Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν από τη Βουλή οι υπουργοί, Μπασιάκος, Κοντός και Δούκας στο Δικαστικό Συμβούλιο με τις κατηγορίες της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Το Εφετείο Θράκης έκρινε ενόχους την πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρία Ψάλτη, τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και ηθικής αυτουργίας.


Τον Μάρτιο του 2012, ο Εφραίμ αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό, μετά από απόφαση του συμβουλίου Εφετών και αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση. Έκανε δύο προσφυγές για αποφυλάκιση, εκ των οποίων η δεύτερη έγινε δεκτή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις