«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, και «προαναγγέλλει» νέες επιτυχίες της αστυνομίας σ΄αυτόν τον τομέα, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη.

«Το διακύβευμα είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία μας. Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» λέει.

Αναφέρει πως η προτεραιότητα του είναι η προστασία του πολίτη και πως γι αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτιμά πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό -όπως λέει- «η αστυνομία οφείλει να βγει από τα γραφεία και να έχει φυσική παρουσία στις γειτονιές και στην καθημερινότητα του πολίτη, επεμβαίνοντας μόνο όταν χρειάζεται να εφαρμόσει τον νόμο».

Βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική στάση που θα τηρήσει έναντι της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κικίλιας σημειώνει πως «η συντεταγμένη πολιτεία διώκει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές και όχι ιδέες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις