Μόλις… τον Αύγουστο επανδρώθηκαν με ναυαγοσώστες οι ελληνικές παραλίες, παρά τη τεράστια συρροή των τουριστών από την αρχή του καλοκαιριού στη χώρα μας.

Τη στιγμή μάλιστα που καταγράφονται κάθε χρόνο ουκ ολίγα περιστατικά με πνιγμούς, οι καθυστερήσεις στη διαδικασία πρόσληψης των ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί για να σώζουν ζωές ήταν μεγάλες και το 2014.

Στα μέσα Ιουνίου είχε καλυφθεί μόνο το 50% των θέσεων, ενώ αυτήν τη στιγμή το ποσοστό έχει ανέβει στο 80%.

Στη χειρότερη κατάσταση βρίσκονται η Κέρκυρα και η Θάσος, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας ναυαγοσώστης, ενώ στην Πάτρα η κάλυψη βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο 30%. Καλύτερη, αλλά όχι απολύτως ικανοποιητική, είναι η κατάσταση στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Μαγνησία, όπου ναυαγοσώστες επανδρώνουν το 70% των πύργων.

Στην Κρήτη, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 80%, ενώ στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά και στις παραλίες της Αττικής δεν παρατηρούνται κενά. Τεράστιες ήταν, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οι ελλείψεις στη Ρόδο, την Πάρο, τη Χίο, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Σάμο, αλλά πλέον η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Την ίδια στιγμή 120 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από πνιγμό…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις