Φύλλο και φτερό κάνει η οικονομική αστυνομία όσους διαθέτουν σκάφη αναψυχής. Δύο περιπτώσεις παραβάσεων σε μόλις 10 ελέγχους από την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε εντός 48 ωρών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων που σχετίζονται με τη φορολογική, ασφαλιστική, τελωνειακή, εργατική και ναυτιλιακή νομοθεσία.

Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά δέκα (10) σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα τρία (3) επαγγελματικά και επτά (7) ιδιωτικά, και σε δύο (2) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ναυτιλιακής – φορολογικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, επαγγελματικό σκάφος αναψυχής βρέθηκε ναυλωμένο, χωρίς να διαθέτει το προβλεπόμενο ναυλοσύμφωνο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο κάτοχος ιδιωτικού σκάφους δεν έφερε την άδεια οδήγησης ταχυπλόου.

Από τη Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία (ναυτιλιακά πιστοποιητικά και έγγραφα) με σκοπό τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού και ασφαλιστικού έλεγχου, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις θα ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελεγχόμενων σκαφών, πραγματοποιώντας διασταύρωση με τα αρχεία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σημειώνεται δε στην ανακοίνωση ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις