Στη σύνταξη μια ώρα νωρίτερα βγάζει όσους σχολικούς φύλακες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και είναι άνω των 50 ετών ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, με ρύθμιση κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και πέντε χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού χρόνου τους.

Επιπλέον, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καταβληθούν από τους ΟΤΑ, οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζεται, ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή, να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

Τέλος, επισημαίνεται από το υπουργείο ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες (που είναι άνω των 50 ετών) αντί να οδηγηθούν στην ανεργία θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις