Ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο τροπολογίες του υπουργείου Πολιτισμού για το Μέγαρο Μουσικής και για τις αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται με το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Με την πρώτη τροπολογία παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου, η περίοδος της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει δοθεί με το νόμο 4262/2014 στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του εν όψει μιας συνολικής μεταβιβάσεως των ακινήτων του στο ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, θα καταθέσει το επόμενο διάστημα, ίσως και στο Γ Θερινό Τμήμα, ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η συνολική μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ενώ και η πλειοψηφία του ΔΣ θα ορίζεται από το Δημόσιο.

Απαντώντας ο κ. Τασούλας σε ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση αν θα υπάρξει κόστος για το Δημόσιο είπε ότι δεν υπάρχει κόστος καθώς οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του ΟΜΜΑ δεν απαλείφονται, «απλώς, παρέχεται η διευκόλυνση εισπράξεως δικαιωμένων χρημάτων για ένα χρονικό διάστημα».

Η δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίσθηκε αφορά ρυθμίσεις για την λεγόμενη «εύλογη αμοιβή» πνευματικών δικαιωμάτων από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαμετακομιστικό εμπόριο και δεν έχουν έδρα στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις