Ομόθυμη η καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, από αγνώστους οι οποίοι άφησαν την “υπογραφή” τους ως “Μέτωπο Νεολαίας Χ.Α.” ανήμερα της επετείου, του μπλόκου της Κοκκινιάς, με πάνω από 150 εκτελεσμένους από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους.

“Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την απρόκλητη επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον του σχολικού συγκροτήματος, όπου φιλοξενείται και το ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά” αναφέρει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

“Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων και της Αντίστασης, οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία των νεοναζί δε θα περάσουν και δε θα μείνουν αναπάντητα. Οι δημόσιοι χώροι, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης ανήκουν σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος ή καταγωγής, εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί τραμπούκων, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και να αποπροσανατολίσουν ότι για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες, στηρίζοντας με τον πιο απολυτό τρόπο την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική της εξαθλίωσης της κοινωνίας της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου” αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε “μαχητικό παρών στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Γερμανών ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, πολιτικών προγόνων των χρυσαυγιτών, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς” καλεί το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι “λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον”.

“Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δρα εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων και πόσω μάλλον, χρησιμοποιώντας μεθοδεύσεις ξένες σε μία δημοκρατία όπου πρέπει ο σεβασμός ανθρώπων και αξιών να πρυτανεύει” δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ εκ μέρους των ΑΝΕΛ.

Σε ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ, αναφέρει πως “για τη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων πρέπει να επιληφθεί αποφασιστικά η δικαιοσύνη” ενώ τονίζει πως “καταδεικνύεται πλέον η ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού οπλοστασίου με ένα σύγχρονο και επίκαιρο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”.

“Η Παλιά Κοκκινιά είναι μια συνοικία του Πειραιά με ιδιαίτερη ιστορία, συνυφασμένη πάντα με πολύπλευρους αγώνες για τη Δημοκρατία. Την περιοχή αυτή και μάλιστα το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το ανοιχτό σχολείο των μεταναστών επέλεξαν άτομα με φασιστική νοοτροπία προκειμένου να προβούν σε καταστροφές και βανδαλισμούς. Η ενέργεια αυτή, εκτός του ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα, προσβάλει την χώρα αλλά και τις δημοκρατικές αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του Πειραιά” αναφέρει ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις