Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, με τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, όπως τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι μέχρι τον Ιανουάριο να υπάρξει, μέσα από τη σύνθεση προτάσεων, μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, γνωστοποίησε ότι δεν θα ανανεωθούν οι άδειες λειτουργίες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

«Θέλουμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω από το νερό και να τιμήσουμε τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας. Έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε και να υπερβούμε όλα τα οργανωτικά προβλήματα και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Γι αυτό ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο με την σύγκλιση των συμβουλίων για να καταλήξουμε τον Ιανουάριο στην αναμόρφωση όλης της εκπαίδευση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις, ενώ έκανε δεκτή τροπολογία 16 βουλευτών της ΝΔ για τη θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου μέχρι 9.500 ευρώ για τους μοναχούς. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, οι συνταξιούχοι μοναχοί που το καθαρό ποσό της σύνταξής τους δεν υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης.

Με την ίδια τροπολογία, ορίζεται επίσης ότι στις περιπτώσεις εκμίσθωσης ακινήτων από Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, το τέλος χαρτοσήμου των μισθωμάτων αποδίδεται από τον μισθωτή.

Ακόμα, εξαιρεί από την παρακράτηση και απόδοση φόρου «την Ιερά Κοινότητα, τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και τα εξαρτήματα αυτών», όταν απασχολούν πρόσωπα για πάσης φύσεως μισθωτή εργασία και στο εξής οι ίδιοι οι μισθωτοί υποχρεούνται στην απόδοση του οφειλόμενου φόρου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις