Βρέθηκε γιάφκα των ληστών του Διστόμου

Βρέθηκε γιάφκα των ληστών του Διστόμου
Γιάφκα των ληστών του Διστόμου εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε μία μονώροφη κατοικία στην οδό Ρούμελης 15 στη Νέα Μάκρη.

Περίοικοι αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Σπύρου Δραβίλα τον ενοικιαστή της μικρής μονοκατοικίας και ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.

Εκεί πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι σημαντικό, καθώς το σπίτι είχε αδείασει, πιθανότατα πριν από την έφοδο των ληστών στο Δίστομο.

Τα όποια ευρήματα συνέλεξε το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Οι γείτονες ανέφεραν στην ΕΛ.ΑΣ ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού το σπίτι ήταν κλειστό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταζητούμενοι, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το συγκεκριμένο σπίτι.Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου οι δράστες της ληστείας, με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας του Διστόμου, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ.

Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής.

Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε αργότερα καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Στη συνέχεια επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα.

Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.