Άμεσα δόθηκε από τα κεντρικά η οδηγία “αδειάσματος” του Γιώργου Ρουπακιά, βασικού κατηγορούμενου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο οποίος είχε πριν έρθει αντιμέτωπος με το τάγμα εφόδου της Χ.Α. στο Κερατσίνι, όπως μαρτυρά συνομιλία μεταξύ του οδηγού του Ν. Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού.

Ο οδηγός του Ν. Μιχαλολιάκου και βασικό στέλεχος της Χ.Α. Πειραιά Σ. Δεβελέκος (ο οποίος ήταν και “πρωταγωνιστής” στην συνομιλία με το Λαγό για την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα) δέχεται την εντολή να αρνηθεί κάθε γνωριμία και επαφή με τον Ρουπακιά, όπως φαίνεται από συνομιλία που δημοσιεύει το Έθνος, την επέτειο της δολοφονίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το τηλεφώνημα φαίνεται να έχει γίνει από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και στις “οδηγίες” συμμετέχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.


Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

Δεβελέκος: Ναι;

Λαγός: Aμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει. Εντάξει;

Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.

Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι, εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας. (φωνή από το βάθος: πες του ότι είναι … ακατάληπτο αλλά φαίνεται να ακούγεται η λέξη ύποπτος)

Λαγός: Και εγώ αυτό λέω, με αυτό το σκεπτικό του είπα να πάει. Aστο, άστο Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε, εντάξει, απλά να πεις ότι δεν τον ξέρεις τίποτα, εντάξει; Δεν τον γνωρίζεις αυτόν αν σε ρωτήσουν και ότι ασχολείσαι με άλλα πράγματα, με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι με την (ακατάληπτο) ξέρω ‘γω. Εντάξει;

Δεβελέκος: Εντάξει. Δεν τον ξέρω λοιπόν, να πάω;

Γ. Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν το ξέρεις. Ναι.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις