Θέματα αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών στην περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού αυτών, ρυθμίζει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και ψηφίστηκε το μεσημέρι κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει ότι, σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε για τον κατεπείγοντα τρόπο με τον οποία εισήχθη η τροπολογία ότι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου γίνεται ο εκπλειστηριασμός στοιχείων του ενεργητικού του «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από κατάσχεση που έχει επιβάλει για απαιτήσεις η Τράπεζα Πειραιώς.

Στην πραγματικότητα η τροπολογία, είπε, διαφυλάσσει τη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», τις θέσεις εργασίας και το σύνολο.

«Με την αυτόματη μεταφορά της άδειας, όποιος πλειοδότης πάρει το νοσοκομείο θα πάρει εξ ορισμού και την άδεια χωρίς να έχει πραγματικά τις προϋποθέσεις», είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Θοδωρή Δρίτσα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις