Τα σύκα είναι οι τελευταίοι καρποί που θυμίζουν καλοκαίρι, καθώς παράγονται κατά το τέλος Αυγούστου. Πρόκειται για φρούτα που χρειάζονται εύκρατο κλίμα, είναι ανθεκτικά στη ξηρασία και αναζητούν πολύ ήλιο για να ωριμάσουν.  
Δε θα μπορούσαν να «φιλοξενηθούν» σε πιο κατάλληλο τόπο από τη χώρα μας και να αποτυπώσουν τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά  ιδανικότερα. Δε θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν και από τις πολυάριθμες επιλογές που μας προσφέρει το μεγαλύτερο ελληνικό ηλεκτρονικό delicatessen Yolenis.com!
Τα σύκα είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Οι ρίζες τους κρατάνε από την Αίγυπτο, όπου και καλλιεργήθηκαν πρώτη φορά,  από εκεί μεταφέρθηκαν στην Κρήτη, περίπου το 1500 πΧ κι έπειτα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διάσημα για την υψηλή τους διατροφική αξία,   από τότε, τα σύκα φρέσκα ή αποξηραμένα, αποτελούσαν βασική τροφή των αθλητών πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες.  Με την πάροδο των χρόνων, η θρεπτικής τους αξία αποδείχθηκε και επιστημονικά. 
Οι μικροί αυτοί καρποί αποτελούν βασική πηγή ασβεστίου και φυτικών ινών και μάλιστα, σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διατροφής τα αποξηραμένα σύκα είναι πλουσιότερα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι διάσημα για την αντιοξειδωτική τους δράση, έχουν μικρή περιεκτικότητα σε λίπη και χοληστερόλη και αυτός είναι ο λόγος που εντάσσονται επάξια στην κατηγορία των λειτουργικών τροφίμων!
Τα φρέσκα σύκα είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, προς το τέλος του καλοκαιριού, ωστόσο τα αποξηραμένα αποτελούν ιδανική επιλογή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας μας,  που παράγουν εξαιρετικά σύκα αποτελεί το χωριό Ταξιάρχης στην Εύβοια. Το ηλεκτρονικό delicatessen «Yolenis.com» ,  στρώνει το τραπέζι του, με μικρές “συκά-τες” λιχουδιές  της περιοχής και σας προσκαλεί σε μια μοναδική γευστική συνάντηση. Αποξηραμένα σύκα σκέτα ή με ξηρούς καρπούς, παστέλια και συκομαίδες,  από την Ουρανία Μουσέτη, έρχονται να καταπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους.
 
H οικογένεια της Yoleni’s,  που αναζητά πάντα τους καλύτερους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, προσφέρει μια σειρά από υπέροχες μικρές επιλογές που πλημμυρίζουν με ελληνικό χαρακτήρα την  κάθε στιγμή απόλαυσης! Ξεκινήστε λοιπόν κι εσείς το γευστικό ταξίδι εξερεύνησης από τον Ταξιάρχη και την οικοτεχνία Μουσέτη και περιηγηθείτε ανάμεσα σε πάνω από  1000 προϊόντα  της ελληνικής γης. Με ένα κλικ στην πόρτα σας, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα σε 16 έως 36 ώρες από την παραγγελία σας!
Μη χάνετε χρόνο… ανακαλύψτε κι εσείς τους παραδοσιακούς θησαυρούς της χώρας μας, μέσα από το μοναδικό e-shop που δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να προμηθευτούν μια τόσο μεγάλη γκάμα παραδοσιακών Eλληνικών προϊόντων  γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, αποστέλλοντας με επιτυχία σε 9 ευρωπαϊκές χώρες στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του!
Η πρόταση της οικογένειας Yolenis :
www.yolenis.com
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις