“Το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει σε οριακό σημείο” αναφέρει ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, σημειώνοντας ότι “δεν μπορεί να κρύβεται περιμένοντας μία τραγική κατάληξη” και θεωρεί πως το επικείμενο συνέδριο θα πρέπει να φέρει μια νέα ηγεσία και νέα κατεύθυνση.

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία, ο κ. Μωραΐτης σημειώνει: “Τους τελευταίους μήνες εγώ και άλλα στελέχη θέσαμε δημόσια αυτά που συζητούν άπαντες στη βάση. Επιλέξαμε να μην κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και θέσαμε ανοιχτά πολιτικά ζητήματα. Είπαμε ότι απαιτείται επανακαθορισμός του ιδεολογικού μας στίγματος, αξιόπιστες πολιτικές θέσεις, δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και νέα ηγεσία”.

Όσον αφορά το εγχείρημα ένταξης του ΠΑΣΟΚ σε μία ευρύτερη κεντροαριστερή κίνηση, ο ίδιος υποστηρίζει: “Είμαι υπέρ της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν μπορεί μετά το λάθος της Ελιάς να υπάρξει και δεύτερο. (…) Είναι άλλο η ανασυγκρότηση της παράταξης και άλλο να φτιάχνεις ένα σχήμα που υποδύεται την παράταξη, για να βρουν ρόλο ύπαρξης φίλοι, γυρολόγοι και “πολιτικές κινήσεις-περίπτερα”.

Ο κ. Μωραΐτης ερωτάται – δεδομένων των καλών σχέσεών του με τον Γ. Παπανδρέου – για τις προθέσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. “Δεν ερμηνεύω προθέσεις κανενός. Αυτό που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι οι τοποθετήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτή του Ζαππείου, την οποία εγώ προσωπικά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα” λέει.

Ασκεί παράλληλα κριτική στον πρωθυπουργό, όσον αφορά την επίσκεψη στη Γερμανία και την συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.

“Ας θυμηθούμε ότι και οι δύο ανήκουν στην ίδια ευρωπαϊκή ομπρέλα σκέψης, στο ίδιο κόμμα. Δεν θα ήταν καλύτερα για τη χώρα αν ο κ. Σαμαράς στήριζε από το 2010 την εθνική προσπάθεια; Πόσο πίσω πήγαν τη χώρα οι μούντζες προς τη Βουλή, οι διαδρομές Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή και τα Ζάππεια… Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα της χώρας είναι η ανυπαρξία σχεδίου και τα αυτογκόλ της ίδιας της κυβέρνησης. Καμία Μέρκελ δεν εμπόδιζε τον κ. Σαμαρά δυο χρόνια να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η ίδια η κυβέρνηση εξαΰλωσε το πολιτικό της κεφάλαιο” αναφέρει.

Στο ερώτημα για επικείμενα μέτρα, όπως τις απολύσεις, το νέο ασφαλιστικό κ.α. σημειώνει πως “το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ούτε νέα μέτρα ούτε απολύσεις ούτε αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Στηρίζω απόλυτα αυτή την απόφαση”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις