Στο κόκκινο έφθασε η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και συνδικαλιστές, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος σε αποστροφή του λόγου του απείλησε με αναβίωση του 1992.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ακρόασης των φορέων της Βουλής, με θέμα την αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο ότι ο νόμος για την αξιολόγηση και τον έλεγχο πλαστών πιστοποιητικών θα εφαρμοστεί.

“Τα ψέματα τέλειωσαν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί”, προειδοποίησε.

Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση και ο έλεγχος των πλαστών
πιστοποιητικών δεν είναι αλά καρτ και όπως κάθε νόμος “εφαρμόζεται σε
κάθε περίπτωση”.

“Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ. Ο νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη και ότι αρέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσει”.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το μόνο που μπορεί να συζητήσει είναι το ποια θα είναι η συνέπεια για τους υπαλλήλους που υπέπεσαν σε παρατυπίες, όπως θα διαπιστωθούν από τον σχετικό έλεγχο.

Απευθυνόμενος στους πέντε δημάρχους που αρνούνται να δεχτούν τους ελεγκτές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης, τους κάλεσε να συμμορφωθούν στο νόμο.

“Εμείς δεν θα δεχτούμε αρνήσεις στον έλεγχο κι αν κάποιοι επιμείνουν, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη”, είπε.

Τόνισε δε ότι αντικείμενο των επαφών με τους
φορείς είναι η συζήτηση για τις συνέπειες του νόμου.


Ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ανταπάντησε ως εξής:

“Άντε τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα, πρέπει να φύγεις”, φώναξε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ.

“Θα παρακαλούσα λιγότερη ειρωνεία από τους φορείς. Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, εδώ είναι Βουλή”, αντέδρασε άμεσα ο Κ. Μητσοτάκης.

“Φοβάμαι ότι θα έχουμε μέρες του 1992 όταν ένας άλλος πρωθυπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες”. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ έκανα αναφορά στα επεισόδια που προκάλεσε η προσπάθεια της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης παρενέβη: “Φιλοξενούμενος είστε. Αν δεν μπορούν να περάσουν έξω. Τώρα!”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις