Το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (2-5 Οκτωβρίου) ξεκινά το απόγευμα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου με κεντρικό σύνθημα «Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον!».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου «το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων. Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και των ανισοτήτων μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από το νεοφιλελευθερισμό».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτικές συζητήσεις και workshops για μια σειρά από ζητήματα αλλά και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις καθώς και άλλα διαδραστικά δρώμενα.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «η αντιφασιστική δράση, οι σύγχρονοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, οι διεθνείς εξελίξεις, οι εναλλακτικές μορφές συνεταιριστικής δραστηριότητας, η συλλογική δημιουργία και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα αποτελέσουν εφαλτήριο για πλούσιο προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών».

Την Κυριακή το απόγευμα (στις 19:30) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα: «Συμμαχία για την ανατροπή στην Ευρώπη». Για το θέμα θα συζητήσουν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής του ισπανικού Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας και ο γενικός γραμματέας της FIOM (Ιταλία), Μαουρίτσιο Λαντίνι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς (ΚΕΑ), Πιερ Λοράν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις