Στόχος ρατσιστικής επίθεσης έγινε το Ελληνοαραβικό Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο, στην οδό Κύπρου 2 στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου μία γουρουνοκεφαλή, έγραψαν με σπρέι ύβρεις κατά του Ισλάμ στο πεζοδρόμιο, σχημάτισαν έναν σταυρό στην πόρτα και πέταξαν μπογιά στους τοίχους.

Το περιστατικό έχει αναστατώσει την ισλαμική κοινότητα της χώρας μας.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί τους δράστες της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα ρατσιστικής επίθεσης.

ΥΠΕΞ

Σε καταδίκη της επίθεσης έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού Κέντρου στο Μοσχάτο προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωση του γίνεται λόγος «για αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια, που προφανώς στοχεύει στη διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στη συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές».

Παράλληλα, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι «οι δράστες του ξενοφοβικού αυτού περιστατικού που αποσκοπεί στην υπονόμευση του κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης, που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των πιστών όλων των θρησκειών και δογμάτων, θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «η θρασεία αυτή επίθεση δεν θα καταφέρει να πλήξει τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις