Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι πάνω από τα συμφέροντα των κομμάτων, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την συνάντηση που είχε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Επεσήμανε πως το Ποτάμι δεν θα εντάξει ως οργανωμένα στελέχη δημάρχους, ενώ υπογράμμισε πως χρειάζεται να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη για να ορθοποδήσει η χώρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως νιώθει σαν στο σπίτι του στην Καλαμάτα, την οποία χαρακτήρισε «παράδεισο της χώρας» και δήλωσε στον δήμαρχο πως είναι σύμμαχός του, εξηγώντας πως «το Ποτάμι θέλει να περιορίσει το ρόλο των κομμάτων».

Το Ποτάμι, είπε, «είναι ένα κόμμα που δεν θέλει η Ελλάδα να ζει σ‘ ένα κομματικό ζυγό».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «πρέπει στη χώρα να περάσουμε σε μια τοπική ανάπτυξη», και για να γίνει αυτό πρέπει πρωτίστως να ενισχυθούν οι Δήμοι, περισσότερο από τις Περιφέρειες.

Ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κακοδιοίκησης που υπήρχαν στο παρελθόν και με ελέγχους κι αυστηρότητα, πρέπει να ενισχυθούν οι Δήμοι, γιατί -όπως επεσήμανε- «αν οι Δήμοι δεν είναι μικρές πολιτείες αυτόνομες οικονομικά, δεν θα μπορέσει ποτέ η χώρα να ορθοποδήσει. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε σημαντική τοπική ανάπτυξη».