Δούρου: Προσωπική επίθεση σε βάρος μου

Δούρου: Προσωπική επίθεση σε βάρος μου

Ως προσωπική επίθεση σε βάρος της, χαρακτήρισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο δεν προσέλαβε για τον καθαρισμό της περιφέρειας απολυμένες καθαρίστριες, αλλά ιδιωτική εταιρεία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 διερωτήθηκε: «Τι μού ζητάνε να κάνω, προσλήψεις; Να προσλάβω στην περιφέρεια τις καθαρίστριες;».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό θα ευτέλιζε τον αγώνα τους, τον οποίο εξακολουθώ να στηρίζω ολόψυχα και ζητώ τη δικαίωσή τους… Εγώ δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά ότι θα κάνω προσλήψεις. Δεν περιμένω καλύτερη αντιμετώπιση από ανθρώπους που έχουν κάνει σημαία την παραπληροφόρηση».

Επισήμανε ότι η εν λόγω σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με ιδιωτική εταιρία καθαρισμού έχει καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο και επανεξετάζεται, όπως και όλες οι συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης.

Κατήγγειλε ότι η περιφέρεια Αττικής δεν προσκλήθηκε να συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική λέγοντας:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιφέρεια Αττικής δεν κλήθηκε σε σύσκεψη, είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, όπου πάλι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής απουσίαζε».

Τόνισε ότι συγκροτούνται οι επιτροπές, με τη βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τα αιτήματα αποζημίωσης, καθώς η περιφέρεια έχει την ευθύνη για την καταγραφή των επιχειρήσεων.


Διαβάστε: Αντιπαράθεση ΝΔ - Δούρου για τις καθαρίστριες