Συνεδριάζει, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της «Αθηναϊδας», η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, η οποία θα συζητήσει το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο της ανασυγκρότησης του χώρου, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν μέχρι το Συνέδριο, το οποίο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει με ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί, κυρίως, στη σημερινή συγκυρία και στις πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης, θα αναφερθεί στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την πολιτική του αυτονομία, το όνομα και τα σύμβολά του.

Από την πλευρά των Κινήσεων που παίρνουν μέρος στη διαδικασία ανασυγκρότησης, θα μιλήσει ο Γιάννης Τούντας.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σκανδαλίδης, συντονιστής για το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις θα παρουσιάσει το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση και η Τόνια Αντωνίου για τα κοινωνικά κινήματα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος θέλει το Συνέδριο της Παράταξης να αποτελέσει ένα εθνικό πολιτικό γεγονός, πολιτικού και προγραμματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα γίνει εξόρμηση των στελεχών σε όλη τη χώρα, για την ανασυγκρότηση και το διάλογο που θα ακολουθήσει.

Το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τον Ιανουάριο το Συνέδριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις