Άγρια αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο εξελίχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Ματθαιόπουλος επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό, πως ο κ. Μπουτάρης θέλει να χτίσει τζαμί στη Θεσσαλονίκη, με τον δήμαρχο να απαντά: “Να ανακαλέσει ο Ματθαιόπουλος το ψέμα που είπε. Εγώ δεν ζήτησα ποτέ να γίνει τζαμί. Είπα ότι ο δήμος θα βοηθήσει την μουσουλμανική κοινότητα να αποκτήσει τόπο λατρείας και όχι τζαμί εάν αυτή το επιδιώξει”.

Ο Ματθαιόπουλος, ωστόσο, επέμεινε λέγοντας πως ο κ. Μπουτάρης όχι μόνο θέλει να χτίσει τζαμί, αλλά έχει προτείνει δρόμος της Θεσσαλονίκης να ονομαστεί «Κεμάλ Ατατούρκ».

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του κ. Μπουτάρη:

«Είσαι ψεύτης με περικεφαλαία. Το πάνω πάτωμα είναι εντελώς ακατοίκητο. Δεν θα σου κάνω τη χάρη να σου κάνω μήνυση. Θα λέω ότι είσαι ψεύτης με περικεφαλαία. Κάνε μου εσύ μήνυση. Δεν θα σου μιλάω στον πληθυντικό. Θα σου μιλάω όπως θέλω. Είσαι κατηγορούμενος. Το μυαλό σου είναι μπλοκαρισμένο. Το μυαλό σου και μία λύρα. Σε αφήνω στην περιφρόνηση του κόσμου».

Δείτε απόσπασμα από το επεισόδιο


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις