Στους θεούς, τους μύθους και τους ήρωες, βασίζεται η νέα επικοινωνιακή καμπάνια για τον τουρισμό, παραγωγής του ΕΟΤ, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών για το 2015.

Η νέα επικοινωνία συνοψίζεται στην ιδέα ότι οι έλληνες θεοί και ήρωες της μυθολογίας που όλοι μας έχουμε γνωρίσει στα παιδικά μας χρόνια, μας ξεναγούν στην Ελλάδα και εξηγούν τη μοναδικότητα αυτής της χώρας.

Αφηγητής του 12λεπτου βίντεο ο Don Morgan Nielsen, ο οποίος λέει στην αρχή:

«Αν και πριν την επισκεφθώ διάβασα τα πάντα για τον πολιτισμό της, δεν ήμουν προετοιμασμένος για το φως. Πόσο διαφορετικο και πόσο πιο καθαρό από κάθε άλλη χώρα… Το φως της Ελλάδας μου άνοιξε τα μάτια. Στην Ελλάδα το φως παίρνει άλλη διάσταση. Ελλάδα: Ένα μέρος τόσο διαφορετικό, τόσο μοναδικό, τόσο ξεχωριστό».

Κάθε ελληνικός προορισμός είναι τόπος γέννησης ενός αρχαίου θεού, κάθε μέρος στην Ελλάδα κρύβει ένα μύθο, μία μαγική ιστορία, την ενέργεια που είναι ακόμη και σήμερα ζωντανή, είπε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την παρουσίαση του βίντεο.

Το θεματικό επικοινωνιακό εύρημα «Θεοί, μύθοι και ήρωες» θα διαχυθεί κυρίως μέσα από το Διαδίκτυο, την επίσημη ιστοσελίδα visitgreece και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στο ελληνικό περίπτερο της World Travel Market παρουσιάστηκε από εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος το θρησκευτικό έντυπο «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα».

Εξάλλου, στο περιθώριο της WTM η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου του Λούβρου Κριστίν Κουνί, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγκος και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης που οργανώνει το Μουσείο του Παρισιού από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο με τίτλο «Ρόδος: Ενα ελληνικό νησί στις πύλες της.


Κεφαλογιάννη: Βασικός μοχλός ανάπτυξης ο τουρισμός

Στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό τη σεζόν του 2015 αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας, την Τρίτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία, καθώς τονώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις