Πάγκαλος: Ανυπόληπτη και ημιμαθής η Δούρου

Πάγκαλος: Ανυπόληπτη και ημιμαθής η Δούρου
Σφοδρή φραστική επίθεση στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου εξαπέλυσε, με δηλώσεις του στο Βήμα FM, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας την "ημιμαθή και ανυπόληπτη" με αφορμή τον μαραθώνιο.

"Μα, η κυρία Δούρου δεν ξέρει το όνομα του Λαμπράκη! Χθες, στην τηλεόραση, και την είδα με τα μάτια μου, είπε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας συνδέει τον αρχαίο μαραθωνοδρόμο με τον Γεώργιο Λαμπράκη. Με τον Γεώργιο Λαμπράκη… Ξέρετε άλλον Λαμπράκη, πέραν του Γρηγορίου, να έτρεχε αυτόν τον Μαραθώνιο; Αυτό το ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο καταργεί όλο το σχεδιασμό και προγραμματισμό… Δικοί μου είναι οι χαρακτηρισμοί, τους διεκδικώ και είμαι υπερήφανος γι' αυτό! Για το πρόσωπο που λέει τον Γρηγόριο Λαμπράκη Γεώργιο και δεν ντρέπεται!", είπε.

Η νέα επίθεση Πάγκαλου προς τη νέα περιφερειάρχη ήρθε με αφορμή το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων.

"Η κυρία Δούρου κατάργησε πριν από λίγο καιρό, ως νέα περιφερειάρχης, όλο τον προγραμματισμό που είχε γίνει (για τη διαχείριση των απορριμμάτων) και είναι χρηματοδοτούμενος από την Ευρώπη και προκάλεσε εκ νέου και εξ αρχής προβληματισμό γύρω από το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουμε από σκουπίδια σε δυο-τρία χρόνια και θα ζούμε με τα σκουπίδια για μία δεκαετία! Πώς να το λύσει; Με τη μαγική ράβδο;

Όλο αυτό το διάστημα
, επανεξετάζαμε το σχεδιασμό και η κυρία Δούρου έχει πάει παντού όπου υπάρχουν χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων, στη Φυλή, στο Γραμματικό και στην Κερατέα και έχει πει ότι δεν θα γίνουν χωματερή.

Ψάχνω μια αφορμή για να εξηγήσω και να δώσω ένα παράδειγμα γιατί, λόγω της πολιτικής ανευθυνότητας, του πολιτικού λαϊκισμού και της πολιτικής αλητείας αυτών που μας εκπροσωπούν και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή το πιο κατάλληλο παράδειγμα, γιατί είναι σε άνοδο και διεκδικεί την κυβέρνηση, δεν μπορούμε να λύσουμε στοιχειώδη προβλήματα, όπως την εναπόθεση των στερεών αποβλήτων. Δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον εκεί, που να μας βγάλει από την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και την ασχετοσύνη;

Ζητάω να μάθουμε και να κάνουμε το σωστό, το οποίο δεν μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε ανίκανοι πολιτικά και όχι τεχνολογικά κουτότεροι ή υστερούμε.

Είμαστε πολιτικά ανίκανοι, κάτω από το πανίσχυρο κράτος της δημαγωγίας και του λαϊκισμού και αυτοί που υπόσχονται να ανατρέψουν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία είναι χειρότεροι από αυτούς που μας κυβερνάνε μέχρι τώρα. Θα τα κάνουν χειρότερα, γιατί κάνουν χειρότερα ήδη.

Και το χειρότερο είναι ότι η κυρία Δούρου ήδη ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς και ξεκινάει, λέει, εκ νέου. Τι εκ νέου; Μπορεί η κυρία Δούρου να το κάνει και δεν το ξέρουν όλοι αυτοί που δούλεψαν αυτά τα χρόνια το θέμα;", τόνισε.