Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει η ΕΜΥ.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησος θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι από το απόγευμα πρόσκαιρα ισχυρές στις ανατολικές Κυκλάδες. Η θερμοκρασία από από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα ανατολικά και βόρεια θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθείαπό 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά και μέχρι αργά τη νύχτα να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις