Την αποφυλάκιση του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κατηγορούμενου στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι δικαστές του Συμβουλίου αποδέχθηκαν αίτημα άρσης της προσωρινή κράτησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του, Γιάννη Μαντζουράνη, κρίνοντας ότι ο κ. Κάντας έχει συμβάλει με την έως τώρα στάση του στη διερεύνηση της υπόθεση από τις ανακριτικές αρχές.

Το βούλευμα ορίζει ότι το άλλοτε στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας μπορεί να βγει από τη φυλακή, όπου παραμένει από τον περασμένο Δεκέμβριο και σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, του επιβάλλεται χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο Αντώνης Κάντας ήρθε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ ήδη είχαν εντοπιστεί ύποπτοι λογαριασμοί του στη Σιγκαπούρη με ποσό περίπου 14 εκατομμυρίων.

Ο κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα συνεργάστηκε με την ανάκριση, έδωσε στοιχεία για πρόσωπα, εταιρείες και ποσά που εμπλέκονται στη διακίνηση «μαύρων» χρημάτων για σειρά προμηθειών όπλων και προγραμμάτων, και επέστρεψε οικειοθελώς στο ελληνικό δημόσιο ποσό περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εισπράξει ο ίδιος, όπως ομολόγησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας την περίοδο 1996-2002.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του κ. Κάντα, Ιωάννης Μαντζουράνης, αναφέρει ότι το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «εκπέμπει πολυσήμαντο μήνυμα, ότι η συνεργασία με τους ανακριτές και η επιστροφή χρημάτων αναγνωρίζεται και συνεπάγεται επιεική μεταχείριση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις