Σε ΑμΕΑ ο Θεοδωράκης για την 17η Νοέμβρη

Σε ΑμΕΑ ο Θεοδωράκης για την 17η Νοέμβρη
Στο πλευρό των νέων με ειδικές ανάγκες επέλεξε να βρεθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή» δήλωσε, από το Μπραχάμι, συμμετέχοντας στη σχολική γιορτή των παιδιών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Αγίου Δημητρίου, παρουσία και της δημάρχου Αγ. Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου.

«Σήμερα» πρόσθεσε «δεν έχουμε Αμερικανούς και στρατιωτικούς, έχουμε όμως μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που σπρώχνονται στο περιθώριο και πολλούς νέους. Ήρθαμε, λοιπόν, εδώ μαζί με τα παιδιά της νεολαίας από το Ποτάμι, στο ειδικό σχολείο στο Μπραχάμι, το μεγαλύτερο σχολείο στην Ελλάδα με παιδιά ειδικών αναγκών, για να πούμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν έχουν το διδακτικό προσωπικό που πρέπει, δεν έχουν ψυχολόγους, δεν έχουν νοσηλευτές, έχουν ελλείψεις ακόμα κι από καθηγητές κι εμείς νιώθουμε αυτή τη μέρα την ανάγκη να είμαστε στο πλευρό τους για τον αγώνα τους για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις ευθύνες των κομμάτων για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «εάν το '73 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο δεν θα γινόταν. Πρώτον γιατί δεν θα συμφωνούσαν στην ημερομηνία και δεύτερον γιατί δεν θα έλεγχαν τους φοιτητές. Στα παλιά κόμματα, τους ενδιαφέρει να ελέγχουν το φοιτητικό κίνημα, να ελέγχουν τα κινήματα, και δεν θα δεχόντουσαν μια ανεξάρτητη, ανεξέλεγκτη εξέγερση».