ΣΥΡΙΖΑ: "Προκλητική" η στάση της Αστυνομίας στην πορεία για το Πολυτεχνείο

ΣΥΡΙΖΑ: "Προκλητική" η στάση της Αστυνομίας στην πορεία για το Πολυτεχνείο
"Προκλήσεις" εκ μέρους της Αστυνομίας, στη διάρκεια της χθεσινής πορείας στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, "με ευθύνη και σχεδιασμό της κυβέρνησης", καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει:

"Δυστυχώς τις εκδηλώσεις μνήμης αμαύρωσε η υπερβολική, αναιτιολόγητη και προκλητική στάση της αστυνομίας, καθώς για πρώτη φορά μετά τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια του 2003, μεγάλη αστυνομική δύναμη -το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων δυνάμεων ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη- είχε παραταχθεί παράλληλα με την πορεία, ακουμπώντας σχεδόν τους διαδηλωτές και προκαλώντας έτσι τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών, εγείροντας μνήμες και δυναμιτίζοντας το ειρηνικό κλίμα.

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ δεν απομακρύνθηκαν, παρόλο που οι διαδηλωτές παρέμειναν επί της οδού Τσιμισκή για μεγάλο χρονικό διάστημα αρνούμενοι να συνεχίσουν την πορεία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί διοργανωτές διαβεβαίωσαν τους υπευθύνους της αστυνομίας ότι μπορούν να περιφρουρήσουν την πορεία τους".

Τονίζει, επίσης, ότι "μεγάλος αριθμός δικυκλιστών της ΔΙΑΣ, προκάλεσε ένταση με ασήμαντη αφορμή, μπροστά στην πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ.

Έτσι, και ενώ η πορεία είχε ολοκληρωθεί, οι δυνάμεις της ΔΙΑΣ, εισήλθαν στο χώρο του Πανεπιστημίου όπου δε συνέβαινε κανένα απολύτως επεισόδιο …για να αποκαταστήσουν την τάξη, με μοναδικό στόχο την εμπέδωση του γεγονότος από την κοινή γνώμη, της παρουσίας της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου".