Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πέμπτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις ανατολικές και νότιες περιοχές με σποραδικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις