«Σε παράλογες απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να αντιδράσουμε» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος επαναλαμβάνει την επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό όταν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πάμε σε μειώσεις των κύριων συντάξεων και αύξηση στα όρια ηλικίας. Δεν μπορεί να πάμε σε ομαδικές απολύσεις. Και το ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε παράλογες απαιτήσεις ήταν ένα κεντρικό μήνυμα της συνάντησης των δύο αρχηγών» σημειώνει ο κ. Καρύδης.

Ερωτηθείς για τη διαμάχη του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι αυτά που είπε ο κ. Γεωργιάδης «ήταν απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα».

«Δεν μπορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ να συμπεριφέρεται ως βασιλικότερος της τρόικας. Δεν μπορεί να παίρνει το ρόλο του εκπροσώπου της τρόικας στην Ελλάδα. Για αυτό αντιδράσαμε σε αυτά που είπε τα οποία είναι και ψευδή και ανυπόστατα. Μετά τη συνάντηση μάλιστα των δύο πολιτικών αρχηγών, χθες το απόγευμα, η στάση του κ. Γεωργιάδη αποδοκιμάστηκε πλήρως», τόνισε ο ίδιος.

Ο Δ. Καρύδης υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο, αλλά μια σκληρή και πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έλθει και η τρόικα στην Ελλάδα. Το σημαντικό θέμα είναι ότι είμαστε στην τελευταία φάση ενός δύσκολου και επώδυνου προγράμματος προσαρμογής που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια.

Η διαπραγμάτευση γίνεται με μια ενιαία φιλοσοφία και αφορά και την αξιολόγηση της τελευταίας φάσης, αλλά και τη νέα συμφωνία που είναι προ των πυλών για την πιστωτική γραμμή στήριξης της χώρας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να βγούμε στις αγορές, αλλά και τη ρύθμιση του χρέους ώστε να ελαφρυνθεί ακόμη περισσότερο και ως προς την επιμήκυνσή του, τις δόσεις και την περίοδο χάριτος. Αυτή τη γραμμή θα την πάμε μέχρι τέλους».

«Απευθυνόμαστε προς την αξιωματική αντιπολίτευση και λέμε να αφήσει στην άκρη την ανευθυνότητα, τους λεονταρισμούς και το λαϊκισμό και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη φάση για την πορεία της χώρας, την οικονομική της ανάκαμψη, για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τα επόμενα χρόνια» τονίζει ο κ. Καρύδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και προσθέτει αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Δεν λέμε ότι έχει κλείσει το θέμα των 180 βουλευτών αλλά είναι θετικό ότι υπάρχει νήμα συναίνεσης και συνεννόησης που ενώνει την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου. Πιστεύουμε ότι προχωρώντας με σοβαρό τρόπο η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με την έναρξη των συνταγματικών διαδικασιών τον Φεβρουάριο να γίνει πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις