Αναστάτωση στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Μικρολίμανο του Πειραιά προκάλεσε ένα έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που γνωστοποιούσε ότι στις εννιά το πρωί της 27ης Νοεμβρίου θα γίνουν κατεδαφίσεις κτισμάτων που χαρακτηρίζονται αυθαίρετα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως ο τοπικός Τύπος “οι φερόμενοι ιδιοκτήτες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν οφείλουν να απομακρύνουν και να διαφυλάξουν τυχόν κινητά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στις αυθαίρετες κατασκευές, γιατί σε αντίθετη περίπτωση για τη φθορά των παραρτημάτων και κινητών πραγμάτων του αυθαιρέτου δεν δημιουργείται καμία ευθύνη του Δημοσίου, των οργάνων του ή των οποιονδήποτε προστεθέντων προσώπων”.

Αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της τήρησης της νομιμότητας, ζήτησε ωστόσο παράλληλα να βρεθεί λύση ώστε να μην πληγεί η τοπική οικονομία.

Όσον αφορά τους καταστηματάρχες πληροφορίες αναφέρουν πως εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η κατεδάφιση δεν θα γίνει άμεσα και κυρίως όχι μέσα στις γιορτές.

Δείτε τα έγγραφα που παρουσιάζει το Piraeus Press


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις