Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, από το οποίο πήρε αναβολή για να δικαστεί την Παρασκευή, παραπέμφθηκε οφθαλμίατρος του νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι έλαβε «φακελάκι» -ύψους 300 ευρώ- προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση ασθενούς.

Ο 51χρονος γιατρός –προϊστάμενος κλινικής του εν λόγω νοσοκομείου- οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροληψία και απείθεια, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ύστερα από καταγγελία που έκανε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με τον οποίο, ο γιατρός αξίωσε 300 ευρώ για να πραγματοποιήσει εγχείρηση καταρράκτη στον πατέρα του, παρακάμπτοντας -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- τις διαδικασίες εξέτασης-εισαγωγής και τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος στήθηκε επιχείρηση και σε προγραμματισμένο ραντεβού, που έγινε το πρωί της Τετάρτης, στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, εμφανίστηκε ο καταγγέλλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 300 ευρώ τα οποία και παρέδωσε στον οφθαλμίατρο.

Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον γιατρό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα προσημειωμένα χρήματα.

Μάλιστα, στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να τους απωθήσει προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις