Την παραίτηση του αναπληρωτή πρύτανη, καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου, έκανε αποδεκτή ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, μετά τη δημοσιοποίηση -από το Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος Φιλολογίαςσυνέντευξης του , στην οποία ανέφερε ότι “φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας”.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρεται:

“Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου. Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.”.

Με βάση τον νέο νόμο οι αντιπρυτάνεις ορίζονται από τον Πρύτανη και ο αντικαταστάτης του κ.Τζιφόπουλου αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

“Οι τελευταίες πρωτοφανέρωτες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά”, ανέφερε ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας στην καταγγελία του για τον κ. Τζιφόπουλο.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση ΑΕΙ καταδίκασε τις θέσεις που διατύπωσε ο κ.Τζιφόπουλος και κάλεσε “το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταδικάσει τέτοιες απόψεις και τις πρακτικές που απορρέουν από αυτές”.

Το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις
Σε αναταραχή το ΑΠΘ

Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου, ενώ διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου, που γινόταν με τηλεδιάσκεψη. Φοιτητές, που επεδίωξαν να παρέμβουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, πήγαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων και διαπίστωσαν ότι τα τμήματα των Σχολών συνεδρίαζαν με τηλεδιάσκεψη από άλλους χώρους.

Έτσι προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, ενώ υποχρέωσαν τους διοικητικούς υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Στη συνέχεια, φοιτητές μετέβησαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα και στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στη Θέρμη, αίθουσες των οποίων φιλοξενούσαν την τηλεδιάσκεψη της Συγκλήτου, την οποία και διέκοψαν.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις