Δεν υπήρξε καμία παρενόχληση ή προσπάθεια αναχαίτισης του ελικοπτέρου τύπου Σινούκ που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, κατέστησαν σαφές το μεσημέρι αρμόδιες πηγές του υπουργείου με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι επρόκειτο περί ισχυρισμού των Τούρκων, που έλαβαν την απάντηση από τους χειριστές του ελικοπτέρου ότι «πετάμε στο FIR Αθηνών».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας έδωσε σχετική εντολή και το πρόγραμμά του συνεχίστηκε κανονικά, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη παρεμβολή από τη γειτονική χώρα.

Τα δε δύο τουρκικά αεροσκάφη δεν εισήλθαν καν στο FIR Αθηνών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι το Σινούκ που μετέφερε τον κ. Δένδια είχε δεχθεί τουρκική έκκληση δύο φορές να αποχωρήσει από την περιοχή.


Πληροφορίες ανέφεραν ότι σηκώθηκαν και μαχητικά, ενώ το πλήρωμα του ελληνικού αεροσκάφους δεν απάντησε στην πρόκληση.Κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι “τόσο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο, κυρίως, το ελληνικό κράτος στο σύνολό του, θα στηρίξει τους ανθρώπους που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα και την ελληνική σημαία στην άκρη της ελληνικής επικράτειας”.

Απηύθυνε δε την υπενθύμιση “προς τους γείτονές μας“, “ότι η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως, είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις