Οροθετική ιερόδουλη που είχε συλληφθεί το 2012 και η φωτογραφία της είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ από την Ελληνική Αστυνομία και με υπουργική απόφαση, δεν άντεξε το διασυρμό και αυτοκτόνησε, όπως γνωστοποίησε η οργάνωση “Το Μωβ” την Κυριακή.

Σημειώνεται πως η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, ως “υγειονομικών βομβών” έγινε επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου μέσω της υγειονομικής διάταξης 39α/2012 για τον “περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων”, που είχε εκδώσει την 1η Μαΐου του 2012.

Η διαπόμπευση είχε προκαλέσει έντονη κριτική κατά της χώρας.

Η διάταξη 39α/2012 καταργήθηκε στη συνέχεια από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, ωστόσο την επανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ανέλαβε υπουργός Υγείας. Από τότε ισχύει κανονικά.

Σε κείμενο της, η πρόεδρος της οργάνωσης “Το Μωβ”, Χρύσα Μπότση, γνωστοποίησε την αυτοκτονία της:

“Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν. Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012, μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα. Τη γνωρίσαμε κι αυτή στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενα κορίτσι γελαστό που του άρεσαν οι αγκαλιές και τα χάδια. Ηταν διαχυτική, πάντα με φιλούσε.

Η Κατερίνα έγινε αργότερα ασθενής μου καθώς το «αδίκημα» της οροθετικότητάς της, την έφερε στην πόρτα της Μονάδας Λοιμώξεων. Γρήγορα ενεργοποιήθηκε. Μάχιμη, πήρε μέρος σε όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας αλληλεγύης για τις διωκόμενες οροθετικές: μίλησε σε προβολές, σε πανελ, σε συγκεντρώσεις για τα αυτονόητα: τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται. Την αγαπήσαμε για το θάρρος της, την ανθρωπιά της, το ωραίο μυαλό της.

Δυο χρόνια καθαρή, όταν υποτροπίασε. Ζητούσε συγγνώμη γιατί νόμισε οτι μας απογοήτευσε. Οι δικοί μου φόβοι όμως είχαν να κάνουν με κάτι άλλο. Εμείς πόσο σωστά τη στηρίξαμε; Πόσο μπορέσαμε ν’απαλύνουμε τους πόνους της, να την κάνουμε ικανή ν’αντέξει ότι και οι άλλοι και άλλες αντέχουμε;

Η Κατερίνα μπήκε σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Ολα πηγαν «καλά». Σωστή στις υποχρεώσεις της, στα ραντεβού της, όμορφη με τη λεπτή φιγούρα της και μ’εκείνο το χαμόγελο που χάλαγαν τ’ανύπαρκτα μπροστινά της δόντια που είχαμε βάλει στόχο να φτιάξουμε. Μαζί της ο πατέρας της παντα εκεί, κοντά της.

Κι όμως η Κατερίνα δεν ήταν καλά. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε πως η ζωή ήταν πολύ κουραστική γι αυτήν. Δεν την άντεχε. Άφησε ένα γράμμα αποχαιρετιστήριο και πήρε την τελευταία της δόση. Μας άφησε πίσω εμάς που αντέχουμε κι αυτή έφυγε. Η Κατερίνα δραπέτευσε κι η φυγή της πληγώνει .”

Η κηδεία της θα τελεστεί την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, στο Κορωπί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις