Υπερήφανοι για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, παρότι κινδυνεύει η ζωή του, δηλώνουν οι γονείς του. Η μητέρα του κατήγγειλε τον υπ. Δικαιοσύνης, αναφέροντας: “Είμαι πεπεισμένη πως ετοιμάζεται να δει το παιδί μου στο ικρίωμα, ζωντανό ή νεκρό”.

Μιλώντας στην Huffington Post, η κ. Νάσιουτζικ αναφέρει για τον κ. Αθανασίου: “Η απόφαση να μην λάβει την άδεια ο Νίκος είναι πρωτίστως δική του. Όλοι οι αγώνες και οι ενδείξεις που έχω μέχρι στιγμής δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Η ίδια αναφέρει πως ο Νίκος ήθελε πολύ να τελειώσει τις σπουδές του. “Ήταν πάντοτε άριστος μαθητής και στα μαθήματα θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης. Προσπάθησε πολύ και κατάφερε να περάσει στα ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μονάδων Υγείας. Του άρεσε το αντικείμενο” σημειώνει.

Για την άρνησή του να δεχτεί το βραβείο για αριστεία, λέει: “Ευτυχώς ο Νίκος δεν πήγε να παραλάβει κανένα από τα βραβεία. Είχε διαβλέψει πως πρόκειται για μια υποκριτική κίνηση. Κάτι μέσα του έλεγε πάντα πως τελικά δεν θα τον αφήσουν να πάει στο ΤΕΙ. Είχε την ελπίδα αλλά δεν μπορούσε πιστέψει πως τελικά τον αφήσουν”.

“Οι γιατροί μας λένε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να σταματήσει η καρδιά του. Μας ζητούν να τον πείσουμε να λάβει τροφή αλλά εκείνος επιμένει. Είναι πιο δυνατός απ’ ό,τι φαντάζεστε. Είναι πολύ αποφασισμένος και συγκροτημένος όσο και ευαίσθητος” δηλώνει.

Αναφέρει πως τον “φυλάνε διαρκώς καμία δεκαριά άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Πάνοπλοι. Μπαίνουν μέσα ακόμη και την ώρα που τον εξετάζουν οι γιατροί παρά τις αντιδράσεις των ίδιων και τις εκκλήσεις να απομακρυνθούν. Τον πηγαίνουν συνοδεία ακόμη και για να κάνει ακτινογραφία”.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον real fm ο πατέρας δήλωσε ότι αυτό που κάνει το παιδί του, του “δημιουργεί συναισθήματα αγάπης και υπερηφάνειας”. Πρόσθεσε πως “ανά πάσα στιγμή μπορεί να σημειωθεί επιδείνωση της υγείας του, ίσως κάποια ανακοπή καρδιάς. Υπάρχει και άγχος και ανησυχία. Αλλά υπάρχει και πίστη στην αγωνιστικότητά του”.

Ερωτηθείς πόση ώρα μπορεί να επισκέπτεται το παιδί του, δήλωσε ότι τους επιτρέπεται 15 λεπτά την εβδομάδα.

Σήμερα, στις 11:30 οι γονείς των απεργών πείνας του Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, θα παραχωρήσουν συνέντευξη στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, στην οδό Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή.

Θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

Σημειώνεται πως ο Ρωμανός διανύει την 23η ημέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Έχει καταδικαστεί για την ληστεία στο Βελβεντό ωστόσο δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” παρά τα σχετικά σενάρια.

Ο ίδιος δηλώνει αναρχικός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις