Συντριπτικό «όχι» -ποσοστό 93,3%- στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπαν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας, παράλληλα, ως μορφή κινητοποίησης την «αποχή διαρκείας».

Στις κάλπες που στήθηκαν στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης -στο πλαίσιο του 2ήμερου πανελλαδικού δημοψηφίσματος που διενήργησαν οι κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας- προσήλθαν 3.384 δικηγόροι επί των 6.231 εγγεγραμμένων μελών του τοπικού Συλλόγου (ΔΣΘ).

Βρέθηκαν 3.345 έγκυρα ψηφοδέλτια, από τα οποίο τα 3.157 (93,3%) ήταν κατά των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τα 188 υπέρ (5,55%). Ακόμη βρέθηκαν 39 άκυρα ψηφοδέλτια (1,15%) και κανένα λευκό.

Η συμμετοχή στο ΔΣΘ έφτασε στο 54,3%. Σε ό,τι αφορά τη μορφή των κινητοποιήσεων, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης τάχθηκαν στην πλειονότητά τους υπέρ της «αποχής διαρκείας». Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκαν -σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν- 2.959 δικηγόροι, ενώ υπέρ των «στοχευμένων ή περιορισμένων αποχών» ψήφισαν 1.12.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις