Τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση των προοδευτικών αριστερών δημοκρατικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Θεόδωρος Παραστατίδης, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

“Να είστε βέβαιοι πως όταν έρθει η στιγμή, όλος ο κόσμος θα αντιδράσει δείχνοντας τις προθέσεις του. Ο λαός αυτός δικαιούται να κάνει μια νέα αρχή. Και θα την κάνει δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση των αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε.

“Η κυβέρνηση αυτή θα κληθεί να διαχειριστεί την ανασυγκρότηση της χώρας, μια κυβέρνηση η οποία θα θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, τη διαγραφή του μεγαλύτερου ή σημαντικού μέρους του χρέους, θα βάλει τέλος στη λιτότητα, θα κάνει παρεμβάσεις για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας”πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε ότι “θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, θα ασκηθούν έντονες πιέσεις και εκβιασμοί απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες. Γι΄αυτό θα απαιτηθεί λαϊκή συσπείρωση και αποφασιστικότητα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις